13.08.2020

 

 

C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanțele din data de 13.07.2020, reținerea inculpatului R.C.N.(ora 00,10), în vârstă de 21 ani, din mun. Slatina, jud.Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., cu aplic.  art.77 lit. a și d C.p., reținerea inculpatului C.F.(ora 02,10), în vârstă de 20 ani, din com. Crîmpoia, jud.Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., cu aplic.  art.77 lit. a și d C.p., precum și reținerea inculpatului R.L.G.(ora 03,45), în vârstă de 16 ani, din mun. Slatina, jud.Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., cu aplic.  art.77 lit. a C.p.

În fapt, s-a reținut că, în seara zilei de 09.08.2020, în jurul orelor 22:00, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii purtate cu puțin timp în urmă cu victima B.A.V., din mun. Slatina, jud. Olt, inculpații R.C.N., R.L.G.(16 ani) și C.F. înarmați cu „bâte”, au atacat-o pe victimă în timp ce aceasta se afla în apropierea unui imobil proprietatea sa din mun. Slatina, str. Stejarului, jud. Olt, pe drumul public și au agresat-o fizic pe aceasta cu pumnii, picioarele și bâtele pe care le aveau asupra lor, aplicându-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere) peste tot corpul, lovituri care au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul SJML Olt.

Victima B.A.V. a fost găsită în stare de inconștiență, în apropierea unui imobil proprietatea sa din mun. Slatina, str. Stejarului, jud. Olt, în dimineața zilei de 10.08.2020, de către un fratele acesteia, respectiv numitul B.G., care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

Victima a fost transportată de urgență la S.J.U. Slatina, unde, cu toate îngrijirile acordate, a decedat la data de 11.08.2020.

Pentru aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 13.08.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpaților pentru o durată de 30 zile.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.