13.07.2020

 

 

C O M U N I C A T

                                                           

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din data de 12.07.2020, ora 23,45, reținerea inculpatului S.F., în vârstă de 37 ani, din com. Ianca, jud.Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în seara zilei de 04.07.2020, în jurul orei 17:00, pe fondul unor discuții contradictorii și al unui conflict spontan (generat de gelozie) pe care l-a avut cu victima C.M., inculpatul S. F. a urmărit-o pe victimă, în timp ce se deplasa către casă, pe drumul public și a agresat-o fizic pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere din spate) cu un par în zona capului, lovituri care au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul SJML Olt.

Victima C.M. a fost găsită decedată la locuința sa, într-o stare avansată de putrefacție, în data de 11.07.2020, de către un vecin, care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

Din concluziile preliminare întocmite la data de 12.07.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. M. a fost violentă. Ea a fost cauzată cel mai probabil ca urmare a unui hematom extradural, consecința unui traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de boltă și bază de craniu. Leziunile cranio-cerebrale s-au putut produce cel mai probabil prin lovire cu un corp dur, în condițiile stabilite de anchetă. Între leziunile traumatice și deces există legătură directă și necondiționată de cauzalitate cu decesul.  

Date despre inculpat:

         Inculpatul S.F. are vârsta de 37 de ani, din com. Ianca, jud. Olt, era angajat ca cioban la o fermă de animale de pe raza com. Ianca, jud. Olt, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reținut a fost comisă în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 13.07.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

                   Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE