14.10.2020  

                               

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 14.10.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a fost înregistrată cauza penală nr. 981/P/2020, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” prev. de art. 352 alin. 1 din Codul penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

S-a reținut că, la data de 12.10.2020, numitul B.Ș., persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS – COV2 de către DSP Gorj la data de 09.10.2020, a părăsit locul de izolare, respectiv domiciliul său situat pe raza comunei Mătăsari, fiind identificat de organele de poliție în curtea Primăriei comunei Mătăsari.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei și a stabilirii răspunderii penale.

Menționăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumției de vinovăție.