C O M U N I C A T

 

 

          Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași a fost înregistrat la data de 20.03.2020 un dosar penal având ca obiect infracțiunile de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute și pedepsite de art. 297 și art. 352 din Codul Penal.

          Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcționari publici cu funcție de conducere din cadrul Spitalului Filișanilor și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecției COVID-19.

          Prin gestionarea în mod defectuos a situației create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unității spitalicești au fost izolate la domiciliu, secția primiri-urgențe a Spitalului Filișanilor fiind închisă.

          Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de vinovăție.

 

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiași