21.08.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului D.M., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.2 și 3 Cod penal și părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 alin.1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind preluat în data de 20.08.2020 pentru supravegherea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că inculpatul D.M., în data de 19.08.2020, în jurul orelor 22,10, în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu nr. …. Pe strada Dumbravă din orașul Novaci, jud. Gorj, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat-o pe numita M.F., după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Numita M.F. a fost transportată la Spitalul orășenesc Novaci în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.  

Inculpatul D.M. a fost reținut preventiv în cauză, de către organele de cercetare penală, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 20.08.2020, ora 16,00.

Dosarul cu propunerea de arestare preventiva a fost trimis judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu.

            Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.