C O M U N I C A T

23.09.2020

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

         La data de 22.09.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul posibilei săvârșiri a infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. și ped. de art. 298, Cod penal, vătămare corporală, prev. și ped. de art. 194, Cod penal,  neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. și ped. de art. 349, Cod penal și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352, alin.1, Cod penal.

         Din conținutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Județean Slatina, județul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept și a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijență în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deși acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă. De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securității și sănătății în muncă deși în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajați testați pozitiv de Covid-19.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.