29.10.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului C.C., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că în dimineața zilei de 28.10.2020, în jurul orelor 5,10, la intersecția străzilor 16 februarie cu Dobrogreanu Gherea din mun. Tg.-Jiu, pe fondul unui conflict angajat sub stăpânirea unui sentiment de gelozie și al consumului de alcool, inculpatul C.C., folosindu-se de un cuțit tip briceag cu lama de 8,5 cm, a lovit puternic și înjunghiat în zona pieptului, a feței și a membrelor superioare pe persoana vătămată C.G. , după care a părăsit în fugă locul faptei.

Persoana vătămată a suferit leziuni grave, care i-au pus în pericol viața, conform constatărilor preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Gorj, fiind internată în spital.

Inculpatul C.C. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 28.10.2020, ora 18.

            Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.