30.03.2020

 

COMUNICAT 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin aduce la cunoștință următoarele:

În data de 29.03.2020 în evidențele Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 885/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

În data de 29.03.2020, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală și pe rețelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severina o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

În fapt, în data de 24.03.2020, numitul P.D. a fost transportat, cu ambulanța, la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severin-Secția Boli Infecțioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore.

În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu și i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos.

Ulterior, în data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, numitul P.D. a solicitat ambulanța, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severin-Secția Boli Infecțioase, de unde a fost retrimis la Secția UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Prin ordonanța nr. 885/P/2020 din data de 29.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale  s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Menționăm faptul că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.