07.09.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Prin rechizitoriul din data de 06.09.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C…, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat (cu premeditare), faptă prevăzută de art. 188 Cod penal raportat la art. 189 alin.1 lit. a Cod penal și lipsire de libertate în mod ilegal, săvârșită de o persoană înarmată și punând în primejdie viața victimei, faptă prevăzută de art. 205 alin.1 și alin.3 lit. a și c din Codul penal.

S-a reținut că în contextul derulării, în perioada iunie 2020-mai 2021, a unei relații amoroase cu victima M…, caracterizată prin acte repetate de violență fizică și psihică, confruntându-se cu refuzul ferm și exprimat în mod repetat al victimei de a nu mai continua relația, inculpatul C… a dezvoltat sentimente de gelozie și a luat hotărârea ca în situația în care victima M… ar iniția o relație amoroasă cu o altă persoană, să suprime viața victimei.

Această hotărâre inculpatul a expus-o în repetate rânduri victimei, în perioada mai-iulie 2021, prin mesaje vocale în rețelele de socializare și prin comunicare directă. În același timp, inculpatul a procedat la pândirea victimei la domiciliul acesteia, în comuna Baia de Fier, județul Gorj și la urmărirea ei repetată în trafic cu autoturismul.

În acest context, s-a reținut de procuror că în noaptea de 14/15 iulie 2021, în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima M…, în vârstă de 19 ani, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, inculpatul C… a procedat la pândirea victimei la domiciliul acesteia și ulterior la urmărirea, pe raza localităților Polovragi și Baia de Fier cu autoturismul marca BMW … a autoturismului tot marca BMW în care se aflau victima și martorul G…, determinând oprirea acestuia în trafic, prin manevre de depășire, semnale acustice și luminoase, iar în jurul orelor 00,20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, a coborât din autoturism, s-a deplasat la autoturismul în care se afla victima, a refuzat să discute cu martorii R… și G…, iar după ce s-a încredințat că în interiorul autoturismului de află victima M…, inculpatul C… și-a adus la îndeplinire hotărârea infracțională, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima, împrejurare în care aceasta din urmă a fugit către autoturismul martorului R…, încercând să-și asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reușit, întrucât inculpatul C… a doborât-o la pământ cu fața în sus, s-a poziționat deasupra acesteia și a ridicat brațul înarmat cu briceagul, ținându-l cu lama în jos și a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, respectiv hemitorace stâng anterior lateral și posterior și latero-cervical stâng, provocându-i plăgi tăiate – înțepate care au condus ulterior la decesul acesteia.  

Totodată, s-a reținut că după aplicarea loviturilor, dar în timp ce victima era încă în viață, inculpatul C… a introdus-o cu forța pe aceasta în interiorul autoturismului său, după care a demarat în viteză și a transportat-o până în mun. Tg.-Jiu, la locuința unei alte persoane, împiedicând în felul acesta și luarea măsurilor urgente pentru salvarea victimei.

Din raportul medico-legal de autopsie rezultă că victima a fost lovită de 12 ori.

Inculpatul a fost reținut preventiv 24 de ore în cauză, prin dispoziția procurorului din 15.07.2021 și ulterior arestat preventiv de către judecătorul de drepturi și libertăți, la propunerea procurorului.

Facem însă precizarea că trimiterea în judecată nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

PRIM PROCUROR,