10.08.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Prin ordonanța din data de 10.08.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul T…, în vârstă de 31 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că suspectul T…, din comuna Runcu, județul Gorj, pe fondul consumului cronic și excesiv de alcool, în dimineața acestei zile a aplicat victimei, mama sa, în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un topor, producându-i mai multe plăgi, dintre care una despicată la gât, în regiunea cervicală dreapta antero-laterală, care a produs direct și necondiționat decesul acesteia.

Victima a fost găsită de organele de cercetare penală în șanțul din fața imobilului în care locuia, fără semne vitale și prezentând o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Totodată, procurorul a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, a suspectului, începând cu ora 14,30.

  Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj – Serviciul de Investigații Criminale, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

Facem însă precizarea că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

PRIM PROCUROR,