15.07.2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă a suspectului C…, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, prevăzută și pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal și lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută și pedepsită de art. 205 alin. 1 și 3 lit. a) Cod penal, pentru 24 de ore, începând cu data de 15.07.2021, orele 12:00.

Cu privire la acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, reținându-se că în noaptea de 14/15.07.2021, în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima M..., de sex feminin, în vârstă de 19 ani, cu care  avusese în trecut o relație amoroasă, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, a  procedat la urmărirea, cu autoturismul marca BMW, pe raza localităților Polovragi și Baia de Fier, a  autoturismului marca BMW în care se aflau victima și un martor, încercând să determine oprirea acestuia în trafic prin manevre de depășire, semnale acustice și luminoase.

În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului șoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-și asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reușit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziționat deasupra acesteia și a  ridicat brațul înarmat cu briceagul și a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia.

            Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei,  suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul  autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care  a demarat cu viteză și a transportat-o până în mun. Tg-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuința unei alte persoane.

Prin apelul la numărul de urgență 112 efectuat la data de 15.07.2021 orele 00.23 o persoană (martor) a sesizat faptul că,  în comuna Baia de Fier sat Cernădia jud. Gorj , are loc un conflict, precizând faptul că, un bărbat a coborât dintr-un autoturism marca BMW de culoare gri, fiind înarmat cu un cuțit și se îndreaptă amenințător spre o femeie.

Ulterior, la orele 00.26, aceeași persoană a revenit cu un alt apel la nr. de urgență 112,  precizând faptul că, respectiva femeia fusese înjunghiată.

Prin apelul efectuat la aceeași dată, orele 00.30, la numărul de urgență 112, altă persoană a sesizat aceleași aspecte, menționând că a încercat să urmărească autoturismul agresorului înarmat.

Urmare a apelurilor la nr. de urgență 112, un echipaj de poliție din cadrul I.P.J. Gorj – Poliția Municipiului Tg-Jiu, Biroul de Ordine Publică, a intervenit la locuința respectivă, din municipiul Tg-Jiu, victima fiind găsită în interiorul autoturismului parcat în curtea locuinței, pe bancheta din spate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

            Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reținerea preventivă a acesteia sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.