21.01.2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța din data de 21.01.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul H.N., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că inculpatul H.N., din comuna Scoarța, județul Gorj, în data de 20.01.2021, pe fondul unor neînțelegeri legate de sentimente de gelozie, a exercitat acte de violență asupra soției sale, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuțit, producându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

A mai rezultat că după săvârșirea faptei, inculpatul H.N. a încercat să se sinucidă, prezentând leziuni sângerânde la nivelul gâtului și abdomenului, efectuate cu același cuțit.

Numărul de urgență 112 a fost apelat, la orele 15,21, de către nora celor doi soți, care a constatat faptul că socrii săi se află, în interiorul locuinței lor, în stare de inconștiență, prezentând mai multe plăgi sângerânde.

Inculpatul H.N. a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Tg.-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, la data de 21.01.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului H.N.

            Facem însă precizarea că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.