22.03.2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 22.03.2021, arestarea preventivă a inculpatului G.T., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, prev. și ped. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că la data de 21.03.2021, pe raza localității Bumbești Jiu, sat Lăzărești, a avut loc  un conflict între mai multe persoane, în cadrul căruia inculpatul G.T. a aplicat persoanei vătămate C.C., mai multe lovituri de cuțit în zona abdomenului, cu intenția de a-l ucide, producându-i leziuni ce necesită circa 40 – 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și i-au pus în pericol viața.

Inculpatul G.T. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 21.03.2021, ora 22:10.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.