24.02.2021

 

C O M U N I C A T

                                                           

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din data de 23.02.2021, luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul B.M.L., în vârstă de 48 ani, din mun. Caracal, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, prev. de art.291 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.(2 acte materiale)

Activitățile de urmărire penală au fost efectuate în colaborare cu  lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Corupție și Fonduri Publice-S.I.C.E.-I.P.J. Olt, precum și din cadrul Direcției Operațiuni Speciale și structurile teritoriale.

În fapt, s-a reținut că, în luna mai 2020, respectiv iunie 2020, inculpatul B.M.L. a pretins și primit de la numitul C.D.D. sumele de 15.000 lei și 1000 euro, respectiv  suma de 10.000 lei (2 acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influență asupra primarului mun. Caracal-R.L. (în funcție la acea dată) în vederea facilitării obținerii unor contracte cu atribuire directă în vederea valorificării cantităților de fier din cadrul punctelor termice, precum si a  conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din mun. Caracal, în favoarea societăților numitului C.D.D. și soției acestuia C.G.L..

Date despre inculpat:

         Inculpatul B.M.L. are vârsta de 48 de ani, locuiește în mun. Caracal, jud. Olt, are studii superioare, este inspector economist în economia mediului – Primăria mun. Caracal și nu a mai comis fapte de natură penală.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.