24.09.2021                      

COMUNICAT

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți aduce la cunoștință :

   La Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți se efectuează cercetări față de inculpatul D.A pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunilor de acces illegal la un sistem informatic, în formă continuată ( 112 acte materiale – 66 de accesări la centrul de vaccinare Sala Polivalentă și 46 de accesări la centrul de vaccinare Stadionul Municipal), prev. de art.360 alin.1 Cod Penal și fals informatic, în formă continuată (112 acte materiale), prev. de art.325 alin.1 Cod Penal, cu aplic. art.35 alin.1 Cod Penal.

   În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin și a modificat datele informatice ale acesteia în sensul că, a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de personae cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de personae au fost vaccinate împotriva COVID 19. 

           Prin referatul din data de 23.09.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a solicitat Tribunalului Mehedinți, arestarea preventivă a inculpatului D.A., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de acces illegal la un sistem informatic, în formă continuată ( 112 acte materiale – 66 de accesări la Centrul de vaccinare Sala Polivalentă și 46 de accesări la Centrul de vaccinare Stadionul Municipal), prev. de art.360 alin.1 Cod Penal și fals informatic, în formă continuată (112 acte materiale), prev. de art.325 alin.1 Cod Penal, cu aplic. art.35 alin.1 Cod Penal.  

   Prin încheierea din data de 23.09.2021, Tribunalul Mehedinți, a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți și a dispus arestarea preventivă a a inculpatului D.A., pe o perioadă de 30 de zile.

   Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

   Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.