02.03.2022

COMUNICAT

 

Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliție în cadrul Poliției Drăgănești Olt – cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munțiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. și tentativă la infracțiunea de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 și art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p.

Urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR - Secția Regională de Poliție Transporturi Craiova și din cadrul Poliției Drăgănești Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada Operațiuni Speciale Craiova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.