02.05.2022

COMUNICAT

 

Urmare a comunicatului din data de 2 martie 2022, Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Prin rechizitoriul din data de 27 aprilie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului M.I. – agent de poliție în cadrul Poliției Drăgănești Olt – pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munțiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. și tentativă la infracțiunea de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 și art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p.

În cauză s-au reținut următoarele:

 

1. În seara zilei de 18 octombrie 2021, în intervalul orar 21.00-23.00, inculpatul M.I. a sustras din camera de armament a Poliției Oraș Drăgănești Olt un pistol marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, și cele două încărcătoare cu muniția aferentă compusă din 34 cartușe calibrul 9x19 mm – armă și muniție din dotarea agentului de poliție D.V. din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dăneasa – pe care le-a ascuns într-un loc rămas neidentificat.

2. În data de 27 decembrie 2017, în calitate de organ de cercetare penală în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal – având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul  sub influența alcoolului comisă de numitul S.I.V. în ziua de 9 august 2016 – inculpatul M.I. a propus clasarea cauzei, urmare a unei înțelegeri cu membrii familiei persoanei vinovate de a pronunța o soluție favorabilă acesteia din urmă, sens în care inculpatul M.I. a procedat la luarea unor declarații evident necorespunzătoare adevărului întrucât contraziceau tocmai cele constatate personal de acesta în data de 9 august 2016.

3. În ziua de 10 februarie 2022, în jurul orelor 12.00, inculpatul M.I. a pretins de la numita D.V., fiica victimei unui accident rutier ce avusese loc cu o zi înainte, suma de 1500-1700 lei cu titlu de despăgubiri materiale pentru numitul P.N., conducătorul auto al mașinii implicate în accident – faptă săvârșită de M.I. în timpul serviciului dar fără a avea la acel moment atribuții de serviciu în legătură cu dosarul penal întocmit urmare a accidentului.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Judecătoriei Caracal.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.