COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

          Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 26.02.2022, în jurul orei 10:00,  organele de poliție din cadrul Poliției municipiului Tg-Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgență 112  de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiului Tg-Jiu, și, prin amenințarea cu un cuțit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către ușa de acces pentru a nu acționa butonul de panică, folosind în continuare cuțitul pentru a-l amenința.

 În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămat㠖 lucrător gestionar – a fost înțepată în mână cu cuțitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Tg-Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracțiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliției judiciare în sensul dispozițiilor Legii 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare.

Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracțiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unități de parchet.

Prin ordonanța nr. 954/P/2022 din 06.03.2022, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul C.C.C. pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută și pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a și c Cod penal.

La aceeași dată, procurorul a dispus,  în temeiul art. 309 Cod procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CCC pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, prevăzută și pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a și c Cod penal.

În conformitate cu dispozițiile  art. 224 alin. 1 și 2 Cod procedură penală, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, lucrător de poliție din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, iar prin încheierea din data de  06.03.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută și pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a și c Cod penal.

În cauză, procurorul a beneficiat de sprijin din partea Poliției municipiului Tg-Jiu – Biroul de investigații criminale pentru probarea întregii activități infracționale și identificarea autorului infracțiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a  procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

     

 

 

 

ÎNTOCMIT,

PRIM-PROCUROR CAMELIA CARAGEA