21.03.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 21.03.2022, arestarea preventivă a inculpatului P.F., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Față de același inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și pentru infracțiunile de tulburarea liniștii și ordinii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de art. 372 alin. 2 Cod penal, infracțiuni pentru care pedeapsa prevăzută de lege este sub limita necesară pentru a se putea dispune arestarea preventivă.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-au reținut următoarele:

În noaptea de 19/20.03.2022, în jurul orei 02:40, în incinta clubului Babylon din orașul Țicleni, jud. Gorj, pe fondul unui conflict spontan intervenit între mai multe persoane, inculpatul P.F. a lovit persoana vătămată G.G.M.D., cu un cuțit tip briceag, în zona  abdominală, cauzându-i o plagă înjunghiată.

Leziunile traumatice produse persoanei vătămate prin lovire cu un corp  tăietor-înțepător cu lama ascuțită, posibil armă albă-cuțit, necesită de la producere circa 40 - 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și i-au pus în primejdie viața, în lipsa tratamentului chirurgical aplicat de urgență, putând surveni decesul.

Inculpatul P.F. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 21.03.2022, ora 13:00.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM PROCUROR,