28.10.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 27.10.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în dimineața aceleiași zile, în jurul orelor 08:10, în curtea locuinței numitului P.R., din comuna Dănești, satul Brătuia, județul Gorj, se află cadavrul unei persoane de sex feminin identificată ca fiind numita C.V. din aceiași localitate, persoană care prezintă urme de violență în zona capului.

Din materialul probatoriu administrat până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că, urmare a unui conflict spontan avut la locuința sa din satul Brătuia, comuna Dănești, județul Gorj, suspectul P.R. a lovit victima C.V. cu un corp dur în zona capului, producându-i astfel un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură cominutivă de boltă și bază craniană, leziune  care a condus la decesul acesteia.

Prin ordonanța din data de 27.10.2022, procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul P.R. pentru săvârșirea infracțiunii de omor, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Suspectul P.R. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 27.10.2022, ora 21:30.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM PROCUROR,