10.11.2023

 

 

COMUNICAT  DE  PRESĂ

                                                   

         

              Ca urmare a comunicatului de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt la data de 07.11.2023, în legătură cu cadavrul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 57 de ani, din mun. București, găsit în seara de 06.11.2023, în jurul orei 17:30, în albia pârâului „Călmățui”, în extravilanul com. Mihăești, jud. Olt,

              Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt aduce la cunoștința opiniei publice următoarele precizări:

              În cauză s-a constituit o echipă operativă de cercetare complexă formată din polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Olt, Poliția Drăgănești-Olt, Secția de Poliție Rurală Dăneasa, Serviciul Criminalistic, care sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, beneficiind și de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Investigații Criminale, SIC – Sector 1 București, SIC – Teleorman, SIC – Brașov, Poliția Mun. Roșiori de Vede, precum și Serviciul Operațiuni Speciale Olt, au întreprins activități investigative complexe, soldate cu identificarea autorului.

              Astfel, acesta a fost identificat în persoana numitului L.A.I. în vârstă de 22 ani din com. Mihăești jud. Olt.

              În fapt, s-a stabilit că în  noaptea de 23/24.10.2023 autorul însoțit de prietena sa, o tânără în vârstă  de 19 ani, s-au deplasat cu trenul din direcția București -Roșiori de Vede, ocazie cu care au întâlnit victima NG. Toți trei au coborât în gara CFR Roșiori de Vede, de unde au luat un taxi ce i-a tranportat până la domiciliul autorului, din com. Mihăești, jud. Olt. Acolo, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, întrucât victima i-a făcut avansuri sexuale prietenei autorului, între cei doi s-a iscat un conflict fizic, împrejurare în care autorul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele și cu o cheie tubulară metalică în zona feței și a toracelui, provocându-i leziuni, respectiv fracturi costale, de stern și rupturi de organe interne, ce au condus la decesul victimei.

              În continuare, autorul L.A.I. a târât cadavrul de la locuință pe un câmp din imediata apropiere, aruncându-l apoi în albia pârâului Călmățui.

             

              Cu ocazia audierii, autorul a recunoscut fapta comisă.

              Urmarea materialului probator administrat în cauză, prin ordonanța din data de 09.11.2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a dispus reținerea inculpatului L.A.I. pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 19:30, până la data de 10.11.2023, ora 19:30, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

PRIM PROCUROR ADJUNCT

Elena-Anca Anuța