17.10.2023   

 

   COMUNICAT DE PRESĂ

         

          Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj efectuează cercetări într-un dosar penal vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prev. de art. 291 alin.1 din C.pen., în legătură cu susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că la data de 13.10.2023, în timpul unui curs de conducere desfășurat pe raza mun. Craiova, în calitatea sa de instructor auto în cadrul unei școli de șoferi, inculpatul V.C. a pretins de la M.I.I. (colaborator cu identitate reală) suma de 300 Euro (sau echivalentul în lei), promițându-i că va interveni pe lângă funcționari publici din cadrul SRPCRPCÎV Dolj, cu atribuții în examinarea candidaților pentru obținerea permisului de conducere, în scopul obținerii de către aceasta, a permisului de conducere.   

  La data de 16.10.2023, cu ocazia activității de prindere în flagrant, organizată de o echipă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj  și ofițeri de poliție din cadrul D.G.A.-Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în torpedoul autoturismului  cu care inculpatului V.C. efectua cursurile de instruire practică a fost  găsită suma de 1.500 lei, sumă pe care, la indicația inculpatului,  colaboratorul cu identitate reală M.I.I.  a introdus-o în acest compartiment.

La data de 16.10.2023,  inculpatul V.C., cercetat  pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal, a fost reținut pe o durată de 24 ore, iar la data de 17.10.2023 a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.  

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale-Biroul Operațiuni Speciale Craiova.

 

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație,  să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

                                                                                 

                                                                                                                        PRIM- PROCUROR,

                                              CRISTIAN-DAN CIOLACU