23.11.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Prin rechizitoriul din data de 22.11.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.P., aflat sub măsura arestului preventiv, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: răzbunare pentru ajutorul dat justiției (sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat în condițiile prevăzute de textul legal), faptă prevăzută de art. 274 Cod penal raportat la art. 32 Cod penal raportat la art.188 alin. 1 și art. 189 alin. 1 lit. a și f Cod penal; violare de domiciliu, faptă prevăzută de art. 224 alin. 1 și 2 Cod penal; nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 alin. 1 Cod penal și uz de armă, faptă prevăzută de art. 343 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 41 Cod penal, privind recidiva și art. 38 alin. 1 Cod penal, privind concursul de infracțiuni.

Prin rechizitoriu s-a propus instanței de judecată prelungirea măsurii arestării preventive cu privire la inculpat.

Pentru a dispune astfel, s-a reținut că, în seara zilei de 14.07.2023, în jurul orelor 23:00 (când afară se lăsase întunericul), după ce inculpatul S.P. s-a deplasat de la locuința sa de domiciliu (situată pe raza comunei Dănești) până la locuința familiei S. (situată pe raza comunei Turcinești, satul Rugi), pe fondul unui stări conflictuale provocate de proprietatea unui teren cu suprafața de 1000 mp și motivat de dorința de a se răzbuna pentru condamnarea la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare pronunțată de Judecătoria Tg-Jiu pentru comiterea infracțiunii de șantaj, ca urmare a plângerilor și declarațiilor date în respectiva cauză de către de către cei doi soți, cu premeditare (pregătind în prealabil și urmărind uciderea soților S.), folosindu-se de un pistol de tip revolver marca „Smith & Wasson” de calibru 9 mm, armă de foc letală deținută și purtată fără drept, pe care a procurat-o anterior fără forme legale împreună cu muniția aferentă (26 cartușe), a tras șase focuri de armă asupra persoanelor vătămate S.E. (pe care însă nu a lovit-o) și S.A.C., provocând celui din urmă leziuni specifice de împușcare.

În această împrejurare, inculpatul S.P. a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanelor vătămate.

S-a reținut că inculpatul S.P. a comis infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată, aflate în concurs real de infracțiuni, fiind în stare de recidivă postcondamnatorie.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.