28.11.2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Prin rechizitoriul din data de 28.11.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C.E., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, privind recidiva.

Pentru a dispune astfel s-au reținut următoarele:

În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața și care, fără intervenția chirurgicală de urgență, ar fi condus în mod previzibil la deces.

În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul C.E. pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore.

Prin ordonanța din data de 05.11.2023, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul C.E. și s-a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, care a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul Gorj.

          Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.