04.03.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 03.03.2024, arestarea preventivă a inculpatului B.G., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei, prev. și ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că în seara zilei de 02.03.2024, în jurul orelor 17:00 – 20:00, inculpatul B.G., în timp ce se afla împreună cu fratele său, B.A., în locuința comună situată în satul Licurici, comuna Licurici, județul Gorj, pe fondul consumului de alcool l-a lovit puternic pe acesta din urmă, cu un obiect contondent (târnăcop cu lungimea de 1 metru alcătuit din coadă de lemn și partea metalică, prevăzută într-o parte cu o lam㠖 folosită pentru tăierea lemnelor, iar la cealaltă parte cu o lamă stil sapă), în zona capului, a umărului stânga și toracic (fronto temporal stânga, pavilion auricular stâng și deltoidoscapulare stânga – leziuni care s-au putut produce printr-o singură lovitură  cu corp dur), producând astfel moartea violentă a victimei (care se datorează dilacerării, contuziei și hemoragiei meningocerebrale consecutive unui traumatism craniocerebral și toracic acut cu fractura cominutivă fronto-temporo-patrietală stângă).

Inculpatul B.G. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 03.03.2024, ora 07:30.

Propunerea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Gorj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.