COMUNICAT DE PRESĂ

04.03.2024

 

           Parchetul de pe lângă Tribunalul  Dolj este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

 

            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie al Județului Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj,  cu sprijinul  lucrătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale,  au efectuat în cursul zilei de azi, 04.03.2024, un număr de 4 percheziții domiciliare la sediile și punctele de lucru ale unui număr de 3 societăți comerciale și la locuințele administratorilor și asociaților  acestora, situate în municipiul Craiova, județul Dolj, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de  evaziune fiscală în domeniile organizării de evenimente festive și restaurantelor.

           În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că administratorii celor  3 societăți comerciale au omis evidențierea integrală în actele contabile a veniturilor obținute din activitatea menționată, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

           Investigațiile vizează un număr de 4 persoane fizice și un număr de 3 persoane juridice.

            În ceea ce privește cuantumul prejudiciului  acesta urmează a fi evidențiat în urma analizei documentelor ridicate cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză.

          Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

         Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.