10.01.2024

 

C O M U N I C A T

                                                           

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

         În cursul zilei de 09.01.2024, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la fața locului și activități investigative, urmare unui apel către Poliția oraș Piatra-Olt, cu privire la faptul că, la data de 09.01.2024, în jurul orei 20:30, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict spontan generat de faptul că victima C. I.(42 ani) a consumat mai mult alcool decât concubinul său, inculpatul F. A.–V.(34 ani), acesta i-a aplicat multiple lovituri cu o secure, respectiv cu muchia, cât și cu coada, provocându-i victimei leziuni care la scurt timp au condus la decesul acesteia.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 09.01.2024 au rezultat următoarele:

 „Victima C. I. prezintă următoarele leziuni traumatice: multiple plăgi tăiate, plagă tăiată-despicată cu dimensiunile cuprinse între 1,5 – 9 cm, multiple dungi echimotice, multiple zone echimozate, multiple mărci traumatice, de formă pătrată/dreptunghiulară, fractură humerus stâng,  deformarea anormală a cutiei toracice, sub rezerva autopsiei medico- legale rezultând că moartea acesteia a fost violentă și s-a datorat cu cea mai mare probabilitate hemoragiei interne, consecința unui politraumatism, leziunile traumatice multiple care s-au constatat cu ocazia examinării s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur tăietor/despicător, moartea putând data din 09.01.2024..”

 

În urma probatoriului administrat, în data de 10.01.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reținerii față de inculpatul F. A.–V., pentru comiterea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p.

Reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 10.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

 

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.