10.01.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Prin rechizitoriul din data de 09.01.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului T.A., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 – 189 alin. 1 lit. e Cod penal.

Pentru a dispune astfel s-au reținut următoarele:

În dimineața  zilei de 21.10.2023, în jurul orelor 8:00 - 08:30,în  timp ce se  afla la imobilul din orașul Bumbești-Jiu, jud. Gorj, pe fondul unui conflict spontan determinat de neînțelegeri legate de munca în gospodărie, inculpatul T.A. s-a înarmat cu un topor cu care a lovit de sus în jos în direcția capului persoanei vătămate T.I.D., urmărind să-i suprime viața.

Victima a avut o reacție promtă și s-a ferit, astfel că a suferit o plagă profundă la nivelul umărului stâng. În momentele imediat următoare acestei lovituri, între inculpat și victimă s-a desfășurat o luptă corp la corp pe parcursul căreia victima T.I.D. a căzut la pământ și în timp ce inculpatul T.A. era înarmat cu același topor, fiind poziționat deasupra victimei, a lovit-o pe aceasta cu tăișul toporului de mai multe ori în zona feței și a capului.

 Rezultatul urmărit de agresor, de a suprima viața victimei, nu s-a produs din motive exterioare voinței acestuia, respectiv opoziției victimei, care s-a  apărat de loviturile aplicate și le-a diminuat intensitatea.

Leziunile traumatice produse victimei prin acțiunile inculpatului au necesitat  pentru vindecare un număr de 10-12 zile îngrijiri medicale, așa cum atestă raportul de expertiză medico-legală nr. 1645/21.10.2023.

Inculpatul T.A. a fost reținut preventiv pentru 24 de ore de către organele de poliție, după care față de acesta a fost emis mandat de arestare preventivă de către judecătorul de la Tribunalul Gorj, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru 30 de zile, începând cu 22.10.2023, măsura preventivă fiind prelungită ulterior, în condițiile legii.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.