10.04.2024   

COMUNICAT DE PRESĂ

         

          Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj efectuează cercetări într-un dosar penal vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzuta de art. 291 alin. 1 Cod penal de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

          În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al D.G.A.S.P.C. Dolj în calitate de șofer, a pretins, în mod repetat, suma totală de 5.500 euro, din care a primit, în trei tranșe, suma de 4.500 euro, susținând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, care au atribuții în legătură cu urgentarea unei cereri de adopție a unei minore, fără probleme de sănătate, aflată în sistemul de protecție al acestei instituții.

          În cauză, a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva persoanei menționate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzuta de art. 291 alin. 1 Cod penal.                          

          Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj  a dispus totodată reținerea inculpatului pe o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. 

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație,  să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.