din 01.08.2016
COMUNICAT DE PRESĂ
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în cursul zilei de sâmbătă, 30 iulie 2016, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 31.07.2016, orele 1,30, la expirarea ordonanței de reținere, cu privire la inculpatul Bălălău Florin, cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, prevăzute de art. 290 din Codul penal.
Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în data de 15 iulie 2016 martorul denunțător, agent de poliție rutieră la IPJ Gorj, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe raza localității Polovragi, județul Gorj, a oprit în trafic pentru control autoutilitara marca Mercedes Benz condusă de M.G., în care se mai aflau și alte două persoane, printre care și inculpatul Bălălău Florin.
În urma verificărilor, s-a constatat că autoutilitara era radiată din circulație din data de 18.02.2015, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, prevăzută de art. 334 alin.1 Cod penal, iar conducătorului auto M.G. i-a fost reținut permisul de conducere, fiindu-i emisă dovadă provizorie.
În data de 29 iulie 2016 a fost organizat un flagrant de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție București structura centrală și Serviciului Județean Anticorupție Gorj, prilej cu care s-a constatat că inculpatul a remis agentului de poliție denunțător suma de 200 euro, pentru a-i crea o situație favorabilă în dosarul penal în care este cercetat ruda sa M.G.
Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni.
Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.
PURTĂTORUL DE CUVÂNT,