din 01.08.2016

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de duminică, 31 iulie 2016, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.07.2016, cu privire la inculpatul Gabor Bălan Dorel,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzute de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 din Codul penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în dimineața zilei de 30 iulie 2016, în jurul orelor 9,00-9,45, în timp ce se aflau la domiciliul lor din comuna Ionești, județul Gorj, pe fondul geloziei și consumului de alcool, inculpatul Gabor Bălan Dorel a angajat o discuție contradictorie cu soția sa și în acest context, a început să o lovească pe aceasta în mod repetat cu un cuțit cu lungimea totală de 36 cm și lama de 23 de cm, provocându-i mai multe plăgi înțepate la nivelul toracelui, al abdomenului dar și al brațelor și membrelor inferioare.

                Urmare a leziunilor severe suferite, victima nu a mai reușit să se deplaseze decât în imediata apropiere a imobilului casă de locuit, unde în final a căzut în stare de inconștiență, fiind găsită la scurt de timp de mama sa, care locuiește la aceeași adresă.

 

                Din constatările preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Gorj rezultă că moartea victimei a fost violentă și se datorează hemoragiei interne și externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înțepate toracice și abdominale.

                Inculpatul Gabor Bălan Dorel a fost reținut preventiv 24 de ore prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu 30.07.2016, orele 20,30.

                Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Gabor Bălan Dorel, pentru 30 de zile.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,