02.09.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                  Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, începând cu data de 02.09.2016, ora 3,15, a suspectului Trăistaru Ion din comuna Crasna, jud. Gorj, față de care se efectuează cercetări privind comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 Cod penal, constând în aceea că în seara zilei de 1 septembrie 2016, în jurul orelor 18,30, a aplicat mai multe lovituri cu o lopată în cap fratelui său, producându-i leziuni traumatice ce au determinat decesul ulterior al acestuia.

         Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârșirea infracțiunii.

         Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.