03.01.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Percea Marcela, profesor de discipline tehnice în cadrul Liceului Tehnologic Tismana, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, una în formă simplă și alta în formă continuată, prevăzute de art. 291 Cod penal și de art. 291 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal (9 acte materiale), ambele în concurs real de infracțiuni, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

                Din rechizitoriul întocmit de procuror rezultă că inculpata Percea Marcela, profesor de discipline tehnice în cadrul Liceului Tehnologic Tismana, spre sfârșitul anului școlar 2014/2015 a pretins suma de 100 lei de la D.C., elev în clasa a XII-a la aceeași unitate de învățământ, pentru a-l ajuta să obțină la proba de matematică a examenului de bacalaureat o notă majorată cu 1 sau 2 puncte, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei.

                Aceeași inculpată, în cursul lunilor octombrie-noiembrie-decembrie 2015 și februarie-martie 2016 a pretins sume cuprinse între 125 și 600 lei de la 6 elevi în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Tismana, promoția 2016, pentru a interveni la membrii evaluatori ai comisiei de bacalaureat în scopul favorizării acestora fie prin majorarea cu 1,5 sau 2 puncte a notei la disciplina matematică, fie prin promovarea examenului la disciplinele limba română și matematică, fie  prin majorarea notei cu câte 2 puncte la disciplinele matematică, limba română și geografie.

        Facem precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă în niciun mod prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.