03.01.2017

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 01.01.2017, a inculpatului Ioncilă Robert, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 raportat la art.188 alin.1 Cod penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în ziua de 31 decembrie 2016, în jurul orelor 15,00, în timp ce se afla  într-un magazin pe raza municipiului Tg.-Jiu, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, inculpatul Ioncilă Robert a aplicat persoanei vătămate I.R. o lovitură puternică cu un cuțit cu lungimea lamei de 17 cm, în zona toracelui – omoplatului drept, unde i-a produs leziuni severe.

        Conform concluziilor preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Gorj, persoana vătămată a suferit o plagă tăiată-înțepată  transversal de circa 5 cm, leziunile produse necesitând pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse măsuri legale.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.