03.02.2016

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți aduce la cunoștință:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți în colaborare cu organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Mehedinți - S.I.C.E., efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, conflict de interese, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, reținându-se că în perioada 2014-2015 s-au obținut fonduri ilegale de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți, fonduri alocate prin Programul Național de Oncologie, prin emiterea către mai mulți pacienți a unor rețete duble, compensate 100%.

Prejudiciul estimat este de peste 800.000 lei.

Azi, 03.02.2016, se efectuează 10 perchiziții domiciliare la reprezentanții legali și la sediile societăților administrate de aceștia, cu activități în domeniul farmaceutic și prestări servicii medicale oncologice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul reprezentanților Direcției Județene de Informații Mehedinți.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este etapa  procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.