02.04.2016

 

C O M U N I C A T

 

        Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din data de  01.04.2016  efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul V.M., (condamnat la 11 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor prev. de art 174 V.C.p. în anul 2004) în vârstă de 68 ani, din com. Osica de Sus, satul Ostrov, jud. Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  omor calificat prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., art. 189 alin. 1 lit. e și h C.p., cu aplic. art.199 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în data de 01.04.2016, în jurul orelor 19.00, pe fondul consumului de alcool și în urma unor discuții contradictorii cu concubina sa, B. E., în vârstă de 50 de ani, din com. Osica de Sus, sat Ostrov,  jud. Olt, suspectul V. M. i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului până când aceasta a decedat, iar după săvârșirea faptei suspectul a încercat să se sinucidă, lovindu-se cu un cuțit în zona gâtului. În prezent, suspectul V.M. este internat într-o unitate medicală, unde i se acordă îngrijiri sub pază.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist   rezultă că moartea victimei B.E., a fost violentă și s-a datorat hemoragiei interne și externe, consecința a multiple plăgi tăiate înțepate; loviturile  s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp tăietor înțepător, lovire cu și de corpuri dure; între leziunile de violență și moartea victimei există legătură de cauzalitate de tip direct și necondiționat.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.