04.09.2017

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din seara zilei de 01.09.2017 ora 22:00 reținerea suspectului C.D.F. , în vârstă de 40 ani, din Obîrșia, jud.Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev.de   art.188 alin.1  C.p., rap.. la art. 199 alin. Cp. pentru o durată de 24 de ore.

În fapt, s-a reținut că la data de 30.08.2017, acesta a exercitat acte de violență fizică asupra concubinei sale, prin aplicarea mai multor lovituri cu obiecte contondente, pumnii și picioarele peste tot corpul, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acesteia.

Din constatările preliminare întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt rezultă că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat hemoragiei interne masive secundare, unei rupturi de splină, leziuni ce s-a produs prin lovire cu corp dur contondent.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, măsură dispusă prin încheierea nr. 60/02.09.2017 a Tribunalului Olt.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.