04.10.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de 3 octombrie 2016, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile cu privire la inculpatul A. V. D.,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzute de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în seara zilei de 2 octombrie 2016, în jurul orelor 21,30, pe raza mun. Tg.-Jiu, acesta a aplicat o lovitură cu tăișul unui cuțit în zona gâtului persoanei vătămate BPC, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile îngrijiri medicale, fiind vizate zone antero-laterale ale gâtului, care conțin vase cu importanță vitală pentru organism.

                Inculpatul A. V. D. a fost reținut preventiv 24 de ore prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu 03.10.2016, orele 5,30.

                Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului A. V. D., pentru 30 de zile.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.