din 06.02.2017

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 05.02.2017, ora 21,30, a suspectului Gheorghe Boris, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art.188  Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în dimineața zilei de duminică, 5 februarie 2017, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în jurul orelor 2,00 într-un local aflat în orașul Novaci, județul Gorj, a avut loc o încăierare între mai multe persoane iar pentru aplanarea conflictului au intervenit organele de poliție în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi.

                În local în timpul conflictului se aflau circa 100 de persoane.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în timpul scandalului suspectul Gheorghe Boris a scos un cuțit tip briceag cu care i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate P.D. care stătea pe canapea și nu ataca nicio persoană. Leziunile produse au pus în primejdie viața persoanei vătămate.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse măsuri legale.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,