din 06.02.2017

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                În continuarea comunicatului de presă transmis în cursul dimineții de astăzi, privind dispunerea de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 05.02.2017, ora 21,30, a suspectului Gheorghe Boris, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art.188  Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, menționăm următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj dosarul cu propunerea de arestare preventivă în cauză a inculpatului Gheorghe Boris, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art.188  Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 6 februarie 2017 până la data de 7 martie 2017, inclusiv.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

          Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,