06.06.2017

 

 

C O M U N I C A T

 

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          I. La data de 02.06.2017 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea , pe o durată de 24 ore, începând cu ora 00,15, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 39 de ani, din com. Radomirești, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p.

          În fapt, s-a reținut că în după-amiaza zilei de 31.05.2017 inculpatul BGR a exercitat acte de violență fizică asupra tatălui său, în vârstă de 79 de ani, pe care l-a lovit, în mod repetat, cu o secure în zona capului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia.

          În cursul zilei de 02.06.2017 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, măsură dispusă la aceeași dată pentru o durată de 30 de zile.

          II. La data de 05.06.2017 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea , pe o durată de 24 ore, începând cu ora 16,30, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 51 de ani, din com. Tufeni, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p.

          În fapt, s-a reținut că la data de 30.05.2017 inculpatul  a exercitat acte de violență fizică asupra mamei sale în vârstă de 85 de ani, pe care a lovit-o cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni traumatice, respectiv fracturi costale și rupturi hepatice care au condus la decesul acesteia, survenit la data de 03.06.2017.

          În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE