06.06.2017

COMUNICAT

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus, la data de 31.05.2017, trimiterea în judecată a inculpatului M.L.E., arestat preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, prev. de art. 207 alin. l, 2 și 3 din Codul Penal.

În cuprinsul rechizitoriului s-a reținut, pe scurt, următoarea situație de fapt:

În perioada 03.05.2017 - 09.05.2017, inculpatul M.L.E. a constrâns persoana vătămată să îi dea o sumă de bani, amenințând-o cu darea în vileag a unei înregistrări video compromițătoare.

Astfel, inculpatul M.L.E. a discutat telefonic și prin intermediul aplicației WhatsApp cu persoana vătămată, căreia i-a trimis un screenshot de pe o înregistrare video de la minutul 09:29, în care persoana vătămată întreține un act sexual, și i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu da în vileag înregistrarea compromițătoare, fapt pentru care, în ziua de 08.05.2017, persoana vătămată a sesizat organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

La data de 09.05.2017, persoana vătămată și inculpatul M.L.E. au stabilit să se întâlnească în zona complexului comercial „Winmarkt" din mun. Slatina, pentru a îi fi remisă inculpatului suma de bani solicitată, astfel că, în jurul orelor 12:25, în zona complexului comercial sus menționat, inculpatul M.L.E. a fost surprins în flagrant de către organele de cercetare penală în timp ce primea de la persoana vătămată o parte din suma solicitată.

Facem precizarea că trimiterea în judecată și luarea unei masuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, masuri ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.