06.12.2016

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din seara zilei de 04.12.2016 ora 23,00 reținerea inculpatului S.P., în vârstă de 50 ani, din orașul Drăgănești-Olt, jud. Olt, cu antecedente penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj comise asupra a doi polițiști și tulburarea liniștii și ordinii publice.

În fapt, s-a reținut că în dimineața zilei de 04.12.2016, în târgul din localitatea Osica jud. Olt, a avut loc un incident, inițial între frații S.A. și S.P. și membrii familiei B., pentru aplanarea căruia au intervenit agenții de poliție R.N. și B.C. împotriva cărora inculpatul SP a exercitat acte de violență fizică, lovindu-i cu un cuțit.

În acea împrejurare, agentul de poliție B.C. a fost lovit cu cuțitul corp delict de către inculpatul S.P., peste brațul drept, fiindu-i provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 22-24 de zile îngrijiri medicale, leziunea prezentată fiind una de autoapărare. Ulterior, de către același inculpat și cu același obiect corp-delict, a fost lovit și agentul de poliție R.N. peste degetul mare de la mâna dreaptă, în momentul în care încerca să-l deposedeze pe inculpat, fiindu-i provocate leziuni pentru a căror vindecare i-au fost necesare 11-12 zile îngrijiri medicale. 

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în seara zilei de 05.12.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, propunere ce a fost admisă de către Judecătoria Caracal.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.