08.12.2017

C O M U N I C A T

 

 

  Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina,  efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ultraj  prev. de art. 257 alin. 1 rap. la art. 206 alin. 1 C.pen., privind pe  inculpații  P I. I.  și  G. M. I.

În fapt s-a reținut că la data de 07.12.2017, în baza planului comun de acțiune „STOP BRACONAJULUI 2017”, mai mulți agenți de poliție și funcționari din cadrul A.J.V.P.S. Olt s-au deplasat în zona barajului Ipotești, ocazie cu care pe malul stâng au fost depistate două persoane de sex masculin cărora le-a fost verificat autovehiculul cu care se deplasaseră, autovehicul în care au fost găsite obiecte folosite la pescuit. Astfel, în timpul verificărilor, după ce reprezentanții A.J.V. P.S. Olt au pătruns pe luciul apei, în râul Olt, în vederea identificării instrumentelor și plaselor de pescuit, la fața locului au sosit mai multe autovehicule  în care se aflau 11 persoane, acestea având  o atitudine necorespunzătoare față de organele de poliție cât și față de reprezentantul A.J.V.P.S. Olt - în ajutorul căruia au intervenit organele de poliție, persoana vătămată D.I. – agent de poliție,  fiind amenințată de către cei doi inculpați, primul având un briceag în mână, iar cel de-al doilea un obiect ascuțit.

La data de 08.12.2017 în cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații P. I. I.  și  G. M. I. care au fost prezentați Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că luarea măsurilor preventive reglementate de Codul de procedură penală are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.