din 12.12.2016

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de sâmbătă 10 decembrie 2016, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile cu privire la inculpatul Roșoiu Vasile Mădălin, cercetat pentru săvârșirea  infracțiunii de tentativă de omor, prevăzute de art. 32 raportat la art.188 Cod penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în seara zilei de 9 decembrie 2016, în timp ce se afla într-un local de pe raza comunei Bălești, sat Stolojani, județul Gorj, inculpatul Roșoiu Vasile Mădălin a avut o altercație verbală cu persoana vătămată, care a degenerat, inculpatul spărgând o sticlă de bere de banca de lemn a uneia dintre mesele aflate în terasă în vecinătatea sobei și cu bucata de sticlă rămasă în mâna dreaptă i-a aplicat persoanei vătămate ce se afla în apropiere, lângă sobă, o lovitură în zona gâtului, provocându-i o leziune ce sângera abundent.

                În apărarea persoanei vătămate au intervenit mai mulți martori care au reușit să îndepărteze pe agresor, au acordat primul ajutor victimei, folosind mai multe șervețele de hârtie ținute apăsat pe rană. A fost apelat serviciul de urgență 112, victima fiind transportată cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Tg.-Jiu.

                Din actele medicale rezultă că persoana vătămată prezintă plagă tăiată regiunea latero-cervicală stânga de circa 7 cm profundă cu secțiunea parțială a venei jugulare stângi ce s-a putut produce cu un corp tăietor înțepător cu muchii și vârfuri ascuțite, posibil sticlă spartă, leziunile punându-i în primejdie viața, în lipsa tratamentului medico-chirurgical aplicat de urgență putând surveni decesul.

                Roșoiu Vasile Mădălin a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, începând cu data de 10.12.2016, orele 7,30, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

                Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a  inculpatului pentru 30 de zile, începând cu 11 decembrie 2016.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,