12.12.2016

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din  ziua de 12.12.2016 ora 03:15 reținerea inculpatului F.B.I., în vârstă de 37 ani, din mun.Pitești, jud.Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, prev.de art.188 alin.1 rap.la art.189 alin.1 lit.a și h C.p., pentru o durată de 24 de ore.

În fapt, s-a reținut că în după amiaza zilei de 11 decembrie 2016, inculpatul, în timp ce se afla împreună cu victima R.A.M.(fosta sa prietenă) în autoturismul proprietate personală și care era staționat pe raza or. Scornicești sat Bălțați jud.Olt, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuțit în zona inimii, care au generat decesul.

În sarcina inculpatului s-a reținut săvârșirea infracțiunii de omor calificat, agravanta fiind determinată de reținerea faptei cu premeditare și, respectiv prin cruzimi, raportat la folosirea unui cuțit, corp delict, precum și la aplicarea, cu ferocitate, a unui număr mare de lovituri.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.