13.04.2017

 

 

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din  ziua de 12.04.2017 ora 16.45 reținerea inculpatului N.I., în vârstă de 62 ani, din com.Radomirești, jud.Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor  , prev.de   art.188 alin.1  C.p., pentru o durată de 24 de ore.

În fapt, s-a reținut că în dimineața zilei de 02.04.2017, inculpatul a exercitat în mod repetat, folosind un obiect contondent (coadă de secure), acte de agresiune fizică asupra victimei C.V. în vârstă de 62 ani, din aceeași localitate, motivând că aceasta l-a injuriat.

Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a rămas, căzută, la locul incidentului cca. o jumătate de oră, după care a reușit să se deplaseze în propriul domiciliu,  unde a decedat, fiind găsită de o rudă în cursul zilei de 04.04.2017.

Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt a rezultat că moartea victimei a fost cauzată de hemoragia cerebrală, urmarea unui traumatism cranio - cerebral acut, cu fractură de boltă și baza de craniu.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE