13.12.2016

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus în după-amiaza zilei de 13.12.2016, ora 15,50 reținerea suspectului P.N.L., în vârstă de 41 ani, din com. Curtișoara, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii tentativei la infr. de omor calificat, prev.de art. 32 alin. 1 C.p., rap. la art.188 alin.1 și 2 C.p. combinat cu art. 199 alin. 1 C.p., pentru o durată de 24 de ore.

În fapt, s-a reținut că în seara zilei de 12.12.2016, în jurul orelor 21,30, pe fondul consumului de alcool și ca urmare a unui conflict spontan, suspectul l-a lovit pe tatăl său cu un cuțit, cauzându-i leziuni ce au pus în primejdie viața victimei .

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în dimineața zilei de mâine, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.