18.04.2016

 

C O M U N I C A T

 

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din seara zilei de 17.04.2016, ora 22:10 reținerea inculpatului M.V., în vârstă de 44 ani, din com. Radomirești, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de  art. 195  C.p. rap. la art. 199 C.P.

În fapt, s-a reținut că la data de 17.04.2016, ora 10:00, inculpatul M.V. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, mamei sale M.M. în vârstă de 79 ani, împrejurare în care aceasta s-a dezechilibrat lovindu-se cu capul de pragul unei uși.

Ca urmare a leziunilor suferite a rezultat decesul victimei.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist  rezultă că victima prezintă  leziuni traumatice recente produse prin lovire cu și de corpuri dure și corp dur alungit.

         Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.