17.10.2016

 

C O M U N I C A T

 

                                                       

Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanța din data de  17.10.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspectul A.L.M., în vârstă de 20 ani, din com. Valea Mare, sat Valea Mare, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.p., cu aplic. art. 199 alin.1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în data de 16.10.2016, în jurul orelor 18:30, în timp ce inculpatul A.L.M. se afla în locuința comună din satul Valea Mare, com. Valea Mare, jud. Olt, împreună cu părinții săi A.G. și A.I., precum și cu fratele A.F.M., inculpatul A.L.M. l-a înjunghiat pe tatăl său cu un cuțit în regiunea abdominală, cauzându-i o leziune care i-a pus în primejdie viața, faptă comisă pe fondul consumului de băuturi alcoolice al celor doi părinți, după ce în prealabil a existat un conflict verbal și fizic între aceștia.

În prezent victima A.G. este internată în Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de necesitate.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt rezultă că victima A.G. prezintă următoarele leziuni traumatice: plăgi contuze epicraniene, plagă înjunghiată abdominală cu eviscerare de anse intestinale, ce pot data de câteva ore și s-au putut produce prin lovire cu un corp înțepător-tăietor și lovire cu corpuri dure, leziuni pentru care a necesitat 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața.

Pentru aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.